Els fideus de mar i muntanya són un clàssic de casa nostra: saborosos, versàtils i perfectes per aprofitar aquell brou o suc que ens ha quedat d’altres preparacions. Un plat que les nostres mares i àvies feien sovint i que avui continua sent un èxit assegurat a qualsevol taula.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
▶︎ 250 g de salsitxes
▶︎ 1 sèpia (300 g aprox.)
▶︎ 1 calamar
▶︎ 400 g de fideus del núm. 2
▶︎ 2 cebes de Figueres
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 pebrot verd
▶︎ 4 tomàquets o tomàquet en conserva
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ 1 l de brou de peix o aigua mineral
ELABORACIÓ
-
Netegem la sèpia i el calamar; tallem la sépia a trossos i el calamar a rodelles. Reservem la melsa.
-
Piquem la ceba, els alls i el pebrot i ho reservem.
-
En una cassola amb oli, enrossim les salsitxes senceres. Les retirem, tallem i reservem.
-
A la mateixa cassola, hi enrossim la sépia i el calamar. Quan el calamar comenci a ballar, el retirem (la sèpia es queda).
-
Afegim la ceba i l’all picat i deixem fer el sofregit.
-
Incorporem el pebrot verd i deixem coure.
-
Afegim el tomàquet i continuem la cocció a foc lent.
-
Tornem a posar el calamar i les salsitxes i hi donem un parell de tombs.
-
Incorporem els fideus i remenem.
-
Aboquem el brou bullint fins que els fideus quedin coberts. Rectifiquem de sal.
-
Coem el temps indicat pel fabricant i servim acabat de fer.
