El nostre Gremi ha estat present a la I Fira d’Innovació de l’Institut dels Aliments de Barcelona (IAB), celebrada el passat 24 de març, amb l’objectiu d’impulsar i visibilitzar l’intercanvi de coneixement entre l’alumnat i el sector productiu alimentari.
L’alumnat de l’IAB ha dissenyat i elaborat productes alimentaris innovadors i sostenibles amb l’objectiu de donar resposta a una necessitat real del sector alimentari i millorar un procés de les empreses col·laboradores.
A la jornada es van visitar les instal·lacions de l’Institut, i la Fira d’Innovació, explicant-se els resultats dels projectes que ha realitzat l’alumnat durant el darrer curs, alguns d’ells relacionats amb el nostre sector:· Transformació de minves de peix per elaborar productes alimentaris per a col·lectivitats especials.
· Disseny i implantació d’un pla APPCC en una empresa de productes de la pesca.
· Anàlisi de risc de la contaminació de superfícies i proposta de millora del pla d’anàlisi de superfícies a una empresa de productes de la pesca.
Ha estat una visita molt interessant, que referma el futur marc de col·laboració que el nostre Gremi vol subscriure amb la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació del qual forma part l’Institut dels Aliments de Barcelona, per intentar impulsar activitats en l’àmbit de la formació al nostre sector.
Comments are closed.