ACCIÓ – Agència per la Competitivitat de l’Empresa, presenta l’Informe sobre el sector agroalimentari a Catalunya, un dels clars referents de l’economia catalana, amb un elevat desenvolupament gràcies al seu potent ecosistema empresarial al llarg de tota la cadena de valor. Des dels proveïdors de matèries primeres i maquinària fins als consumidors finals, l’estudi radiografia la realitat d’aquest sector i en presenta les millors oportunitats internacionals.
Aquest sector de la indústria catalana amb una facturació global de 43.088 M€, dona feina a unes 177.000 persones. La indústria de l’alimentació i begudes ocupa a 90.500 persones en 4.253 empreses; el sector primari el formen 57.427 explotacions agrícoles i de pesca amb 55.022 treballadors; mentre que la indústria auxiliar està representada per 658 empreses amb 31.430 empleats.
El bon moment del sector també ha estat objecte d’interès per a la inversió estrangera, amb diversos projectes d’inversió directa en els últims anys, mentre que les exportacions, i les vendes agroalimentàries catalanes a l’exterior, representen el 16% del total a Catalunya.
Innovació de km 0
Un dels puntals del sector de l’alimentació i les begudes a Catalunya, és la seva capacitat innovadora. Amb centres tecnològics capdavanters com Eurecat, Leitat o la Fundació Alícia i la presència de diversos clústers, associacions i empreses internacionals, aquest sector és un dels grans tractors de la innovació catalana.
Comments are closed.