Des del Servei de Control Alimentari de Mercats Centrals, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, ens han informat que es duran a terme inspeccions programades de les operacions de transport, dins del recinte de Mercabarna.
Tenen l’objectiu de controlar les condicions higienico – sanitàries dels vehicles de transport, així com dels productes alimentaris transportats. Si en el decurs d’aquestes inspeccions es detecten deficiències, s’iniciaran les mesures correctores necessàries per corregir-les.
Cal tenir en compte doncs:
- Els vehicles s’han de mantenir nets i en bon estat. Per tal de protegir els aliments de contaminacions i han de permetre mantenir la temperatura dels productes transportats.
- Tenir la documentació comercial corresponent. S’ha de poder demostrar en tot moment la traçabilitat dels productes adquirits al Mercat.
- Exigir als proveïdors (majoristes del Mercat Central) el degut correcte etiquetatge i la higiene dels envasos. Ja que la responsabilitat recau sobre el propietari de la mercaderia.
- Les manipulacions que s’hagin de fer sobre el producte, cal fer-les sempre en unes instal·lacions adequades. En cap cas en la via pública o dins el vehicle.
Comments are closed.