El nostre Gremi, representat pel president Àlex Goñi, ha assistit a la presentació del nou distintiu “Peix Fresc de la Llotja de Blanes”, acte promogut la Confraria de Pescadors de Blanes i celebrat el passat 20 de setembre a la llotja d’aquesta bonica població costanera del nostre país.
La nova imatge corporativa vol premiar, reconèixer i distingir els establiments, restaurants, peixateries i majoristes que ofereixen peix fresc de la Llotja de Blanes, a qui se’ls lliurarà el nou logotip. Això ajudarà als consumidors finals, tant els qui cerquen comprar-lo com qui vol degustar-lo cuinat als restaurants, a poder trobar i identificar el “Peix Fresc de la Llotja de Blanes”.
L’objectiu és millorar la comercialització dels productes de la mar en l’àmbit familiar i turístic, així com fomentar la diferenciació dels establiments de venda de peix dels productes de la llotja blanenca. El distintiu portarà associat un codi QR que donarà informació d’aquests establiments, de manera que tothom qui vulgui consumir aquests productes de blanes ho puguin distingir fàcilment no tan sols a Blanes, sinó des d’arreu de Catalunya o allà on es venguin o l’utilitzin com a matèria primera als restaurants.
D’altra banda, durant l’acte també es va donar a conèixer l’Associació Catalana de Dones de la Mar, una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 2018 a la qual se li vol donar un nou impuls. Aquesta associació vol donar visibilitat a les dones que treballen a la mar en qualsevol dels seus sectors, potenciar-ne la seva participació en el desenvolupament de projectes empresarials, que promocionin la diversificació econòmica del sector primari, pesquer i aqüícola, així com tota l’economia blava. A la foto el president del Gremi amb l’Anna Bozzano, la Cristina Caparrós, i l’Iris Triola, representants de les Dones de la Mar.
Per això, la presentació va incloure una Gastromòbil en femení, una demostració culinària amb tastet de peix de proximitat cuinat en viu i en directe, en un showcooking en cooperació amb el GALP Costa Brava Sud-Maresme.
Aquest Tastet va ser elaborat per Kilometre0, blog creat per la Montse Navarro i la Júlia Verdaguer, les quals col·laboren activa i desinteressadament en la publicació de les receptes de la nostra web i xarxes. A la foto, el president del nostre Gremi amb la Montse.
A l’acte, van ser-hi presents el patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Ferran Martínez, el president del GALP Costa Brava-Sud Maresme, Antoni Marzoa, l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa, Joan Felip; i la presidenta de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, Anna Portas, entre d’altres.
A la foto de capçalera, el nostre president acompanyat del president del GALP Costa Brava-Sud Maresme, Antoni Marzoa
Comments are closed.