El llobregant és un dels crustacis més apreciats pel seu sabor i per les seves propietats nutricionals. Ric en proteïnes d’alta qualitat, baix en greixos i font natural de vitamines del grup B, així com de minerals essencials com el fòsfor, el zinc i el seleni, és una opció saludable i deliciosa per a celebracions i àpats especials. A més, és més assequible que la llagosta i el podem gaudir durant tot l’any.
Una recepta de @kilometre0
Ingredients
▶︎ 1 llobregant per persona
▶︎ 3 l d’aigua de mar o 36 g de sal per litre d’aigua
▶︎ 1 fulla de llor
Preparació i cocció
▶︎ Posem una olla amb aigua de mar i una fulla de llor al foc.
▶︎ Tallem les gomes de les pinces dels llobregants amb cura.
▶︎ Quan l’aigua bulli, hi afegim els llobregants.
▶︎ Esperem que torni a bullir i els deixem coure 7 o 8 minuts com a màxim.
▶︎ Els traiem de l’aigua i els deixem refredar a temperatura ambient. Podem bullir dues peces a la vegada.
▶︎ És important coure les pinces unides al crustaci per evitar que la carn quedi aigualida.
▶︎ Per servir, tallem els llobregants per la meitat. Retirem les pinces, les emboliquem amb un drap i els donem uns cops amb la massa del morter per facilitar-ne el consum.
▶︎ Emplatem i servim tebis o freds.