Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
set. 17

L’oli d’oliva aromatitzat és un possible agent anisakicida en la indústria de l’anxova marinada

  • 17 de setembre de 2018
  • gremi
  • P, Peix i Salut

Un estudi efectuat per científics tunisians indica que l’oli d’oliva aromatitzat, especialment el de comí, ajuda a combatre els anisakis en la indústria de l’anxova enllaunada.

L’anisakiosi, o la infecció per cucs anisakis, és actualment la infecció parasitaria provinent dels productes marins amb més incidència arreu del món. Qualsevol persona que consumeixi peix cru o insuficientment cuinat contaminat amb larves vives d’aquest paràsit pot contraure la malaltia, que es caracteritza per forts dolors abdominals, vòmits, febre i diarrees, fins que el paràsit s’elimina. Per a més informació sobre l’anisakis podeu llegir un altre article del Gremi titulat: L’annisakis: tota la veritat.

Cada any es reporten més de 20.000 casos d’anisakiosi, dels quals més del 90% donen a Japó degut al consum de peix cru en forma de sushi o sashimi. Als països mediterranis la majoria dels casos es donen per el consum d’anxoves o seitons en vinagre o bé productes fumats, ja que alguns d’aquests paràsits són residents als tractaments actuals i per això es recomana a mantenir el peix a -20ºC durant al menys 24 hores per inactivar les larves dels paràsits.

Aquest estudi, que encara és preliminar, revela que l’oli d’oliva aromatitzat, especialment aquell que conté comí, pot provocar la mort de la totalitat de larves de paràsits anisakis en un termini de 5 a 8 dies. Aquests són uns bons resultats preliminars i és necessària més investigació en aquest tema, ja que això suposaria un millor tractament per a aliments fumats i marinats per al consum humà. Ja que actualment les anxoves i demés productes marinats es subministren en conserva es dona perfectament aquests 5-8 dies de marge per a que morin els anisakis sense que l’aliment es vegi perjudicat. A més a més, l’oli d’oliva conté tan propietats antibacterianes com organolèptiques que fan que l’aliment conservat en aquest sigui més ric, segur i nutritiu.

Font: Càtedra Oceans i Salut Humana disponible a:

http://www.oceanshealth.udg.edu/ca/noticies/1017-loli-doliva-aromatitzat-com-a-possible-agent-.html

 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat