Com ja sabem, els àcids grassos Omega-3 són molt beneficiosos per a la nostra salut i ajuden a prevenir certes malalties. En particular, referent al cor i a la circulació sanguínia. De fet, un estudi publicat en el Journal of the American College of Cardiology mostra una clara relació entre el consum freqüent de peix i un menor risc de patir una afectació arterial perifèrica (PAD). Aquesta és una malaltia provocada per l’acumulació de placa a les artèries de les cames, fet que provoca dolor i dificultat per caminar. Les persones que pateixen aquesta malaltia tenen un major risc de patir un atac cardíac o un vessament cerebral.
Per a realitzar aquest estudi es van escollir 3,204 participants a l’atzar, i es va demostrar que aquells que tenien nivells més alts d’Omega-3 tenien un 29% menys de possibilitats de desenvolupar aquesta afectació arterial.
Aquest no és el primer estudi que avalua la relació entre el consum de peix i la salut arterial, però sí que és el més important referent a l’afectació arterial perifèrica, i és un dels únics estudis realitzats per mesurar els nivells d’Omega-3 en el teixit gras de les persones.
De fet, els autors de l’estudi assenyalen que prendre mostres de teixit adipós és una de les formes més sòlides per avaluar la ingesta de peix, ja que les proves de sang assenyalen els nivells d’ingesta només en un curt període de temps.
Comments are closed.