Una dieta rica en peix durant el primer trimestre d’embaràs afavoreix que els fills i filles tinguin una bona capacitat d’atenció amb vuit anys -tal com publica La Vanguardia. Aquest és el resultat d’una investigació de l’institut de Salut Global de Barcelona (ISGGlobal) basada en dades de 1.641 famílies. L’efecte s’atribueix a què el peix és la principal font alimentària de grassa omega 3, que són imprescindibles pel desenvolupament del cervell humà.
La relació entre la dieta de la mare durant l’embaràs i la capacitat d’atenció dels fills s’ha observat tant pels peixos blaus com pels blancs, tot i que aquests tenen menys grassa. En canvi, amb el marisc no s’ha observat aquest comportament.
A l’estudi han participat 1.641 nens i nenes nascuts entre 2003 i 2008 en quatre províncies d’Espanya: Astúries, Barcelona, Guipúscoa i València. La dieta de les mares durant l’embaràs es va analitzar mitjançant qüestionaris detallats. Els nens van ser avaluats quan tenien un any, cinc i vuit.
Els resultats mostren que, com major és el consum de peix per part de la mare durant el primer trimestre de l’embaràs, millors resultats obtenen els nens i nenes amb les proves d’atenció al cap de vuit anys. En canvi, el consum de peix en el tercer trimestre de l’embaràs, o en els primers anys de vida de l’infant, no sembla tenir cap influència significativa.
Comments are closed.