La Universitat d’Oxford i l’Agència Internacional per a la Investigació del Càncer afirmen que menjar peix tres cops per setmana redueix el risc de patir càncer colorectal. Això és degut, a la quantitat d’àcids grassos omega-3 que aporta el peix, en especial el blau però també el blanc.
L’estudi demostra que menjar 359 grams de qualsevol mena de peix per setmana suposa una reducció del 12% del risc de càncer colorectal en comparació amb les persones que només consumeixen 65 grams. A més a més, els que mengen 125 grams per setmana de peix gras, com el salmó o les sardines, tenen un risc d’un 10% menys de patir aquest tipus de càncer.
Arran d’aquest estudi, els científics asseguren que “el consum de peix sembla reduir el risc de càncer colorectal i s’ha de fomentar com a part d’una dieta saludable”. D’aquesta manera, es continuen publicant articles que confirmen els beneficis del peix per prevenir determinades malalties, també alguns càncers.
Comments are closed.