El Catedràtic de Farmacologia de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC), Manuel Freire Garabal veu possibilitats en determinades microalgas marines per la seva eficàcia antitumoral en el càncer de pròstata.
Els avanços en aquest camp han estat presentats per Manuel Freire, en la Setmana de la Ciència de la Universitat Catòlica de València. El portaveu ha explicat que en un període de, com a molt, cinc anys alguna de les molècules investigades podrien passar a la fase clínica.
En la recerca s’ha comprovat que un estrat d’una microalga és eficaç per a aquest tipus de càncer i és capaç de destruir les cèl·lules cancerígenes. El proper pas de la recerca seria comprovar que, al mateix temps que destrueix les cèl·lules malignes, no afecta de manera negativa a les cèl·lules sanes.
Els investigadors expliquen que les microalgues podríen constituir possibles vies terapèutiques, que encara estan per explorar però que tenen un gran potencial. De la mateixa manera asseguren que, en concret, aquesta microalga és fàcil de reproduir en laboratori i que, per tant, existeixen gran possibilitats per tractar el càncer de pròstata en un futur no gaire llunyà.
Comments are closed.