Aquest mes de juliol el dediquem al calamar, un mol·lusc ideal per un estiu caluros i per disfrutar a la platja, a la piscina, a casa o al restaurant.
El calamar és un mol·lusc cefalòpode de cos allargat i l’extrem rom, presenta dues aletes laterals amb forma ròmbica que recorren 2/3 parts del cos i que utilitza per desplaçar-se a gran velocitat, ajudat d’uns sifons que expulsen l’aigua. Al voltant de la boca presenta 8 tentacles, 2 d’ells més llargs, amb varies fileres de ventoses. Té un color variable, depenent de l’estat de l’animal, generalment rosat amb un motejat porpra.
Alimentació: s’alimenta de peixos, crustacis i, de vegades, d’altres cefalòpodes, realitzant migracions verticals amb aquest fi.
Hàbitat: és un animal pelàgic que viu entre els 10 i 500 metres de fondària.
Ecologia: viu en grups constantment en moviment. En arribar la primavera s’apropa a la costa per reproduir-se, col·locant càpsules en forma de dit -de fins a 15 cm de longitud- que conté cada una uns 90 ous.
Distribució geogràfica: es troba des de Noruega fins al Mar Mediterrani.
Modalitat de pesca: es captura principalment per arrossegament.
Com cuinem el calamar?: Es pot cuinar de moltes formes diferents. Les més comunes són a la planxa i fregits. Depenen la forma de cuinar aquest mol·lusc, les propietats nutricionals poden variar.
Els millors calamars els trobareu a la peixateria, on trobareu el millor producte amb la millor qualitat.
Comments are closed.