Mitjançant la publicació del Reglament (UE) 2022/1923 de la Comissió, de 10 d’octubre de 2022, es modifica l’annex II del Reglament (CE) núm. 1333/2008 del Parlament Europeu i del Consell, pel que fa a l’ús d’àcid ascòrbic (E 300), ascorbat sòdic (E 301) i ascorbat càlcic (E 302) a la tonyina.
La Comissió Europea ha fixat per a la tonyina, un nivell màxim d’ús d’aquests additius de 300 mg/kg. En l’actualitat no s’especifica un nivell numèric màxim per a aquests additius alimentaris, i aquests s’han d’utilitzar de conformitat amb les bones pràctiques de fabricació, en una quantitat no superior a la necessària per assolir la finalitat perseguida i a condició que no s’indueixi a error al consumidor.
Per garantir un elevat nivell de protecció dels consumidors i unes pràctiques lleials al comerç d’aliments, s’ha vist necessari fixar en relació amb la tonyina un nivell màxim d’ús dels additius destinats a certes categories d’aliments. El nivell de 300 mg/kg sembla suficient per aconseguir l’efecte antioxidant desitjat.
Aquest Reglament entra en vigor al cap de vint dies de la seva publicació al Diari Oficial de la Unió Europea.
Comments are closed.