Mitjançant la publicació del Reglament (UE) 2022/1923 de la Comissió, de 10 d’octubre de 2022, es modifica l’annex II del Reglament (CE) núm. 1333/2008 del Parlament Europeu i del Consell, pel que fa a l’ús d’àcid ascòrbic (E 300), ascorbat sòdic (E 301) i ascorbat càlcic (E 302) a la tonyina.
La Comissió Europea ha fixat per a la tonyina, un nivell màxim d’ús d’aquests additius de 300 mg/kg. En l’actualitat no s’especifica un nivell numèric màxim per a aquests additius alimentaris, i aquests s’han d’utilitzar de conformitat amb les bones pràctiques de fabricació, en una quantitat no superior a la necessària per assolir la finalitat perseguida i a condició que no s’indueixi a error al consumidor.
Per garantir un elevat nivell de protecció dels consumidors i unes pràctiques lleials al comerç d’aliments, s’ha vist necessari fixar en relació amb la tonyina un nivell màxim d’ús dels additius destinats a certes categories d’aliments. El nivell de 300 mg/kg sembla suficient per aconseguir l’efecte antioxidant desitjat.
Aquest Reglament entra en vigor al cap de vint dies de la seva publicació al Diari Oficial de la Unió Europea.