Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
set. 03

No menjar suficientment peix durant la primera etapa de l’embaràs és un risc

  • 3 de setembre de 2018
  • gremi
  • P, Peix i Salut

Les embarassades que no mengen suficient peix durant la primera etapa de l’embaràs tenen un major risc de donar a llum prematurament.

Un estudi de Havard T.H Chan School of Public Health en col·laboració amb l’Institut Statens Serum de Copenhaguen ha revelat que les dones embarassades que tenien baixos nivells plasmàtics d’àcids grassos de cadena llarga n-3 en els seus primers i segons trimestres d’embaràs  tenen un risc significativament major d’un part prematur precoç en comparació amb les dones que tenien nivells més alts d’aquests àcids grassos.

L’estudi suggereix que les baixes concentracions de certs àcids grassos de cadena llarga, l’àcid eicosapentaenoic i l’àcid docosahexaenoic (EPA + DHA), poden ser un fort factor de risc per al part prematur.

“En un moment en què moltes dones embarassades senten missatges que els animen a evitar la ingesta de peix en general a causa del contingut de mercuri, els nostres resultats donen suport a la importància de garantir una ingesta adequada d’àcids grassos omega-3 de cadena llarga durant l’embaràs”, va dir l’autor principal, Sjurdur F. Olsen, professor adjunt de nutrició a Harvard Chan School i cap del Centre de Programació Fetal de Statens Serum Institut a Copenhaguen, Dinamarca.

Per a aquest nou estudi, els investigadors van examinar les dades de la Danish National Birth Cohort, un estudi a nivell nacional amb una mostra de 96.000 nens a Dinamarca a través de qüestionaris i vincles de registre. També van analitzar mostres de sang de 376 dones que van donar a llum prematurament (abans de 34 setmanes de gestació) entre 1996 i 2003 i 348 dones que van tenir un naixement a llarg termini. Totes les dones van donar mostres de sang durant els primers i segons trimestres de l’embaràs.

L’anàlisi de les mostres de sang mostra que les dones que estaven en el quintil més baix dels nivells de sèrum EPA + DHA -amb EPA + DHA nivells d’1,6% o menys d’àcids grassos plasmàtics totals- tenien un risc 10 vegades més gran d’un part prematur precoç en comparació amb dones en els tres quintils més alts, els nivells d’EPA + DHA van ser de l’1,8% o més. Les dones del segon quintil més baix tenien un risc 2.7 vegades més gran en comparació amb les dones dels tres quintils més alts.

Les troballes suggereixen que, entre les dones embarassades amb nivells baixos d’EPA + DHA, menjar més peix o prendre un suplement d’oli de peix podria reduir el risc de part prematur.

No obstant això, els autors també van assenyalar que “serà important replicar aquests resultats en altres poblacions, però els resultats d’aquest estudi sens dubte suggereixen que l’avaluació de l’estat de plasma EPA + DHA a les dones té el potencial d’utilitzar-se en el futur per ajudar a predir el risc de les dones “.

Font: Havard T.H Chan School of Public Health en col·laboració amb l’Institut Statens Serum de Copenhaguen

Consulta l’estudi aquí: https://www.ebiomedicine.com/article/S2352-3964(18)30252-4/fulltext 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat