Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
juny 20

NOTA DE PREMSA – Espècies d’interès pesquer afavorides pel canvi climàtic

  • 20 de juny de 2023
  • gremi
  • Actualitat, General, Nota de Premsa, P

El canvi climàtic augmenta les espècies d’aigües càlides (termòfiles). Tenen valor comercial, però són poc conegudes pels consumidors.

El projecte GALP Termòfiles ha avaluat 16 espècies d’interès pesquer d’aigües càlides (espècies termòfiles) que, a causa de l’escalfament de les aigües del mar pel canvi climàtic, estan augmentant en abundància i es capturen cada cop en majors quantitats a la Costa Brava com l’alatxa, la gamba blanca, el cranc blau…

Aquest projecte, que compta amb el suport del Gremi de Peixaters de Catalunya, té com a objectiu contribuir a millorar la competitivitat del sector pesquer de la Costa Brava amb espècies que, actualment, tenen un valor de mercat baix o nul per falta de demanda dels consumidors i consumidores. S’han avaluat i analitzat aquestes espècies mitjançant una diagnosi de cada una d’elles per obtenir informació sobre la seva distribució, l’estat de la seva població a la Mar Catalana, la seva pesqueria i la quantitat d’àcids grassos Omega 3 que ens aporten.

Per donar-les a conèixer a la població s’han realitzat diferents activitats de divulgació: un receptari (disponible al web) el qual compte amb l’assessorament gastronòmic de l’Àgata Albero (Inspira Gastronomia) i el disseny i il·lustració de la Marta Bellvehí i en el que s’hi poden trobar 14 receptes proposades per cuiners i cuineres de la Costa Brava; s’han realitzat tallers gastronòmics demostratius a l’Aula Gastronòmica de Roses amb la participació dels cuiners; s’han dissenyat fitxes sobre les espècies i pòsters disponibles a les peixateries per als compradors i compradores i, s’han fet xerrades a diversos instituts d’ESO i batxillerat de la demarcació de Girona amb la col·laboració de pescadors.

L’estudi s’ha portat a terme amb el suport del GALP Costa Brava, gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) de la Unió Europea. La Càtedra Oceans i Salut Humana (de la qual el Gremi n’és patró) ha acollit aquest projecte que ha estat coordinat pel grup de recerca SeaHealth de l’Institut d’Ecologia Aquàtica (IEA) de la Universitat de Girona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

El Gremi de Peixaters i el GALP Costa Brava, treballen i col·laboren plegats per tal d’aprofundir en la projecció del sector del peix i marisc, fomentant el consum d’aliments saludables que formen part de la dieta mediterrània.

La necessitat d’apostar pel consum d’aliments saludables, com són el peix i el marisc, potenciant i facilitant el seu accés entre la població, i lluitant així contra les malalties relacionades amb una deficient alimentació, és imprescindible per ajudar a mantenir una dieta saludable, seguint el model de la dieta mediterrània. S’ha de tenir en compte que les malalties relacionades amb una alimentació inadequada suposen un elevat cost al sistema públic de salut, incrementant la despesa sanitària.

El Gremi i el GALP Costa Brava col·laboraran perquè el peix i el marisc, incrementi el seu protagonisme en la nostra dieta diària, apostant per la dieta mediterrània, tant plena de beneficis com de gustos i aromes diferents.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat