En el marc del projecte BLUEfasma 2020-2021, projecte finançat pel programa Interreg MED de l’EU, promogut per MedCities i l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb el suport de la Fundació ENT i el Gremi de Peixaters de Catalunya, durant el 1r semestre d’enguany es va dur a terme un taller on-line anomenat “Economia circular a les peixateries i a la distribució majorista pesquera: com estalviar i posar valor afegit als productes a través de les bones pràctiques ambientals”, que tenia per objectiu abordar temes de bones pràctiques ambientals adaptades a les necessitats específiques de les empreses majoristes i detallistes del sector, amb la participació de persones expertes, eines útils i experiències pràctiques en els següents quatre àmbits:
- Transport i distribució, focalitzat en vehicles elèctrics/híbrids.
- Eficiència energètica, focalitzat en energies renovables.
- Envasos i embalatges.
- Malbaratament alimentari.
Després del taller, es va oferir la possibilitat de participar en un procés d’acompanyament gratuït a un nombre determinat d’empreses i organitzacions interessades per donar suport a la implementació de pràctiques d’economia circular en el sector de la pesca i l’aqüicultura.
Aquest espai web neix d’aquest projecte, amb la voluntat de posar a disposició dels agremiats eines útils i informació al voltant de tres aspectes claus de bones pràctiques ambientals, que poden ser fàcilment incorporats per les peixateries i que permeten avançar cap a l’objectiu d’Economia Circular:
- El malbaratament alimentari
- El consum d’energies renovables
- L’ús d’envasos compostables en la venda al detall
Comments are closed.