Aquest mes de juny el peix del mes és el bonítol del mediterrani. Recordeu, el millor bonítol el trobaràs a les peixateries.
El bonítol
El bonítol té el cos blau brillant al dors, amb onze ratlles fosques obliqües i costats i ventre platejats. Boca vorejada de dents còniques i ulls relativament menuts. El bonítol ratllat és present al Mar Mediterrani inclòs el Mar Negre; en les aigües temperades i tropicals de l’Oceà Atlàntic oriental i occidental. En aquestes aigües aquesta espècie gregària o migrant, forma sovint grans bancs prop de la superfície d’aigües litorals. S’alimenta de petits crustacis, peixos petits i cefalòpodes.
La longitud d’aquest peix se situa sovint entre els 25 a 65 cm, encara que es poden trobar exemplar que arriben als 90 cm.
El bonítol posseeix qualitats organolèptiques similars a les de la tonyina, però la seva carn potser és més saborosa i és rica en minerals com el fòsfor, calci, sodi i potassi. També és una excel·lent font de proteïnes i vitamines A, B2, B3, B9, B12 i D útils per a protegir el cor i les artèries, especialment en els casos d’alts valors de colesterol. Es presta a una gran varietat de preparacions, sobretot al forn.
Comments are closed.