El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026, en l’elaboració del qual s’ha comptat amb la participació de les diferents administracions públiques competents, així com les associacions d’operadors de la cadena alimentaria i consumidors de Catalunya.
El Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026, té per objectiu mantenir l’alt nivell de seguretat alimentària i alhora contribuir a consolidar el prestigi dels productes alimentaris catalans en el mercat nacional i internacional.
El document comprèn les actuacions i els programes que s’han de dur a terme els pròxims cinc anys per assolir les finalitats previstes, que inclouen prevenir les malalties de transmissió alimentària; reduir l’exposició de les persones als perills vehiculats per aliments; mantenir un nivell elevat de protecció dels interessos de la ciutadania en matèria alimentària, i contribuir a consolidar el prestigi dels productes alimentaris catalans en el mercat nacional i internacional.
El valor afegit que aporta el Pla de seguretat alimentària de Catalunya es pot resumir en sis punts:
- Ofereix una visió general de la política de seguretat alimentària a Catalunya.
- Fa explícit el compromís de les administracions públiques competents en seguretat alimentària amb la ciutadania i amb els mercats nacional i internacional.
- Constitueix un conjunt organitzat, coherent i integrat d’activitats i de serveis que cobreixen tota la cadena alimentària.
- Orienta l’acció conjunta de les administracions públiques cap a resultats concrets i compartits.
- Avalua periòdicament els resultats en una orientació cap a la millora continuada.
- Constitueix l’estratègia específica de seguretat alimentària en el marc del Pla de Salut i el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP).
Comments are closed.