En els últims mesos, el Gremi ha estat col·laborant en la redacció de les observacions a realitzar sobre el text del projecte de Reial decret, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d’higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç al detall, que està desenvolupant l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), i que ha iniciat el seu tràmit d’audiència pública.
Com a membre de Fedepesca, el Gremi ha consensuat amb diverses entitats afectades per aquest Reial decret, el document d’al·legacions a presentar, el qual ha estat debatut a la reunió mantinguda el passat 3 de desembre amb AESAN, i a la que vàrem ser presents.
Tot i les importants observacions realitzades, hem de valorar positivament aquest tipus de normatives per a dotar, al comerç d’alimentació, d’eines que permetin innovar i adaptar-se a l’evolució de les necessitats dels consumidors. Aquesta norma podrà donar, doncs, cobertura legal a la situació de les peixateries que ofereixen elaboracions i degustacions.
Comments are closed.