FEDEPESCA comença el 2018 donant el tret de sortida al Projecte Know to Protect, amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través del programa pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).
L’objectiu d’aquest projecte és posar en valor la pesca i l’aqüicultura europea, així com sensibilitzar i impulsar els productes pesquers i acuícolas sostenibles.
La Federació Nacional que representa als detallistes de peix, FEDEPESCA, desenvoluparà durant l’any 2018 el Projecte “Know to Protect” o, en altres paraules, conèixer i protegir; amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través del programa pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).
Com a socis del Projecte compten amb la Confederació Espanyola de Pesca (CEPESCA), i alguns dels col·laboradors seran entre uns altres l’Associació Empresarial d’Aqüicultura a Espanya (APROMAR) o l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).
Projecte Know to protect
Durant aquest projecte es realitzaran diverses activitats orientades especialment a posar en valor la pesca i l’aqüicultura europea, així com sensibilitzar i impulsar els productes pesquers i acuícolas sostenibles. A més d’aquest objectiu genèric, es persegueixen principalment 3 objectius principals amb el projecte “Know to protect”. En primer lloc, la posada en valor de l’aqüicultura europea, així com la sensibilització del consumidor sobre la biodiversitat marina i potenciar el consum d’espècies pesqueres i acuícolas sostenibles.
Per a la consecució d’aquests objectius es realitzaran diverses activitats durant 2018, sent la primera d’elles la constitució d’un grup de treball que inclourà a diferents organitzacions i entitats amb àrees de coneixement properes a la temàtica del projecte i que el seu objectiu serà l’elaboració dels principals materials que es preveu obtenir d’aquests projectes. Com ara: una guia sobre la pesca i l’aqüicultura sostenible a Europa, fulletons per a la conscienciació sobre la biodiversitat marina i l’edició d’un receptari amb espècies sostenibles
Entre les activitats previstes destaca la realització de proves pilot per a la introducció d’espècies pesqueres i acuícolas sostenibles en la cadena de comercialització i el seu posterior testatge d’acceptació entre el públic.
Mitjançant aquest projecte FEDEPESCA demostra una vegada més el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, centrant gran part dels seus esforços aquest 2018 en projectes d’aquesta temàtica.
Comments are closed.