El passat mes de novembre i a les instal·lacions de Mercabarna va tenir lloc una taula d’experts, a la qual es presentaren els resultats obtinguts en el decurs de l’estudi del lluç a Catalunya l’any 2022, realitzat pel Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) per encàrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) i en l’elaboració del qual ha participat el nostre Gremi.
A la sessió, que va comptar amb la participació activa dels assistents aportant comentaris o suggeriments, es va tractar sobre els següents punts amb relació al lluç i el llucet:
– Flux del producte al llarg de la cadena de subministrament.
– Desaprofitament alimentari en la cadena de subministrament. Causes i volums.
– Possibles mesures de mitigació en el desaprofitament alimentari del producte.
Com a resultat d’aquests treballs, aquest estiu han estat publicats els resultats sobre el malbaratament alimentari del lluç a Catalunya, als quals podeu accedir mitjançant aquest enllaç.
Considerem que és un document informatiu molt instructiu que pot facilitar la tasca comuna de lluitar contra el malbaratament alimentari en el nostre sector.
Comments are closed.