El rap és un peix blanc de carn ferma, saborosa i molt apreciada, amb un alt contingut en proteïnes d’alta qualitat i molt poc greix. És ric en vitamines del grup B i minerals com el fòsfor i el magnesi, ideals per cuidar el sistema nerviós i muscular. Una opció saludable, fàcil de digerir i perfecta per cuinar al forn, com en aquesta recepta tradicional amb patates i allioli gratinat.
Una recepta de @kilometre0
Ingredients
-
2 raps de ració
-
3 patates
-
1 ceba
-
Tomàquets cirerols
-
Oli d’oliva
-
Sal
Per a l’allioli:
-
1 ou
-
Oli d’oliva verge extra
-
Sal
-
1 gra d’all
Preparació
-
Escalfem el forn a 190 °C.
-
Pelem la ceba, la tallem a juliana i la posem en una safata de forn untada amb oli. Salem.
-
Pelem les patates, les tallem a rodanxes i les disposem sobre la ceba. Afegim una mica de sal i pebre.
-
Hi afegim uns tomàquets cirerols partits per la meitat i enfornem fins que les patates siguin cuites.
-
Retirem la safata del forn i hi afegim els rapets. Els deixem coure uns 15 minuts més, controlant el temps segons el forn.
Preparem l’allioli:
-
En el vas de la batedora posem l’ou, el gra d’all tallat, la sal i oli d’oliva (dos o tres dits per sobre).
-
Amb el braç de la batedora al fons del vas, batem fins que comenci a emulsionar. Movem lentament fins a aconseguir la textura desitjada.
-
Tastem, rectifiquem de sal i ja tenim l’allioli llest.
-
Retirem la safata del forn, posem una capa fina d’allioli sobre el rap i gratinem fins que agafi color.
-
Servim immediatament, acabat de fer.