El Gremi va assistir a una nova reunió de la Comissió de seguiment de la seguretat del Peix i productes de la pesca, convocada per la Subdirecció general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, i que va tenir lloc el passat 1 de març.
A la reunió es van tractar temes com les implicacions del Reial decret 1021/2022 de comerç detallista en el sector de la pesca, la listèria en llescats al punt de venda, informació de l’AESAN del sector de la pesca, informació de les auditories de control oficial del sector, novetats normatives, activitats de l’IRTA, informació de l’ACSA i novetats en relació als obradors compartits.
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha creat un espai web on recull tota la informació que fa referencia al comerç minorista, de forma que sigui fàcil trobar normatives, recomanacions i guies per elaborar i vendre aliments segurs. Podeu consultar-lo al següent enllaç.
Per part del Gremi es va informar sobre la presentació de la campanya “La mar et dona molt més – Els peixos dels nostres avis” que es va portar a terme el passat 16 de febrer, al mercat de La Boqueria de Barcelona. Amb aquesta iniciativa es fa promoció d’espècies pesqueres de poc valor comercial desembarcades a Catalunya, com poden ser: la maire, el besuc blanc, la boga, la canana, el capellà, la cinta, el congre, la galera, l’oblada, el peixet de plata, el sorell, les molles o bròtoles, les llisses, el pop blanc o el verat; espècies que es pesquen i són assequibles, amb excel·lents propietats nutricionals, però que no són prou conegudes pels consumidors. S’ha presentat el vídeo divulgatiu realitzat per aquesta campanya.
Comments are closed.