La serviola és un peix blau ric en àcids grassos omega-3, essencials per cuidar la salut cardiovascular i reduir el colesterol. A més, és una font destacada de proteïnes d’alta qualitat, vitamines del grup B (especialment B12) i minerals com el fòsfor i el seleni. El seu gust suau i textura ferma el fan ideal per a receptes senzilles i saludables com aquest escabetx, perfecte per preparar amb antelació i gaudir-lo tebi o fred. Aquesta recepta també és ideal per a altres peixos com bonítol, sorell, melva, bacoreta o verat.
Recepta elaborada per Kilometre0
Ingredients:
-
1,5 kg de serviola
-
Sal
Per a l’escabetx:
-
500 ml d’oli d’oliva verge extra
-
300 ml de vi blanc Chardonnay
-
200 ml de vinagre blanc Chardonnay
-
4 grans d’all
-
1 branca de romaní
-
2 fulles de llor
-
1 polsim de pebre vermell
-
Uns grans de pebre negre
Preparació:
-
Demanarem el peix net, sense espines i tallat a lloms.
-
En una plata fonda de forn, barregem tots els ingredients de l’escabetx.
-
Escalfem el forn a 200 °C.
-
Salem els lloms de serviola i els incorporem a l’escabetx.
-
Ho enfornem 5 minuts justos.
-
Servim el plat amb el peix tebi.