Una investigadora de la Universitat d’Alacant (UA) i graduada per la Universitat de Múrcia, ha estat premiada en el congrés internacional ‘EVER Festival 2021’ organitzat per la European Association for Vision and Eye Research (EVER), per la realització d’un estudi que recomana augmentar la ingesta de peix per a mantenir la bona salut visual.
Segons Maria José Ruiz – Pastor, guardonada i graduada en Biotecnologia per la Universitat de Múrcia, i investigadora predoctoral del grup Neurobiologia del sistema visual i teràpia de malalties neurodegeneratives (NEUROVIS) de la UA, ha afirmat que “Els àcids grassos, que formen part dels lípids i componen el greix, són indispensables per a la fisiologia de la retina. Componen les membranes cel·lulars i participen en rutes de supervivència i inflamació. Per tant, alteracions en els àcids grassos poden afectar negativament les cèl·lules retinals”.
L’estudi realitzat destaca que hi ha àcids grassos específics, com el DHA, que disminueixen en el transcurs de la degeneració i, per tant, poden contribuir a empitjorar la inflamació i, fins i tot, la mort cel·lular en la retina. L’estudi també destaca que “El DHA és, potser, l’àcid gras més important per al manteniment del teixit nerviós, ja que és un neuroprotector, i és que aquest àcid gras es troba fonamentalment en els aliments d’origen marí, com el peix, els crustacis o les algues”.
Comments are closed.