Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
març 11

ROBA VELLA DE PEIX AMB CIGRONS

  • 11 de març de 2025
  • gremi
  • Receptes
  • Rap, recepta

La roba vella és una recepta per aprofitar restes de plats d’olles i guisats.
En aquest cas, s’ha aprofitat el cap i les espines d’una serviola. També es pot fer aquest plat amb altres tipus de peix.

INGREDIENTS
▶︎ El cap i les espines de la serviola.
▶︎ 500 g de cigrons
▶︎ 2 pebrots verds
▶︎ 2 cebes
▶︎ 3 pastanagues
▶︎ 1 bitxo o oli coent
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ Tomàquet ratllat. 
▶︎ Comí
▶︎ 1 clau 
▶︎ 2 fulles de llor
▶︎ Pebre vermell dolç
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Farigola
▶︎ Pebre vermell fumat
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ Sal
▶︎ All, julivert, oli i sal
▶︎Aigua mineral, 1 ceba, 3 grans d’all, 1 tros de porro

▶︎Una llesca de pa sec

PREPARACIÓ I COCCIÓ

▶︎ En una olla posem l’oli, les espines, el cap del peix, els alls i la ceba i el porro.
▶︎ Encenem el foc i, quan el peix es comenci a enganxar, afegim l’aigua.
▶︎ Deixem bullir, parem el foc, deixem reposar mitja hora, colem el brou i reservem el peix.

▶︎ Tallem la ceba i el pebrot. Aixafem 3 grans d’all, sense pelar i reservem. 
▶︎ En una cassola hi posem un raig d’oli i els 3 grans d’all. 
▶︎ Encenem el foc, afegim la ceba, la deixem un parell de minuts, posem el pebrot, ho salpebrem, tapem i deixem a foc suau.
▶︎ Tallem la pastanaga a la Juliana, l’incorporem a la cassola, tapem i continuem la cocció per confitar la verdura.

▶︎ Picada: En un morter posem 2 grans d’all, sal, julivert i ho piquem amb la mà del morter. Afegim un raig d’oli, barregem i reservem.
▶︎ Tallem la llesca de pa sec a daus petits i els torrem. Reservem.

▶︎ Quan la verdura estigui confitada, afegim el clau, el comí i una cullerada petita de pebre vermell. Remenem i barregem.

▶︎ Incorporem els cigrons, i ho deixem fer uns minuts. 
▶︎ Afegim el tomàquet i continuem la cocció. Finalment, separem la carn del cap del peix i de l’espina i l’afegim a la cassola.

▶︎ Al moment de servir, barregem els crostons de pa torrat amb la picada d’all i julivert i els repartim sobre el plat.

#sompeixaters #robavella #receptadepeix

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat