Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
març 26
Arròs negre amb sípia

ARRÒS NEGRE AMB SÍPIA I CARXOFES

  • 26 de març de 2025
  • admin
  • Receptes
  • arròs, recepta, sípia

La sípia és rica en proteïnes, baixa en greixos i font de minerals com el seleni i el fòsfor. Acompanyada de carxofes i arròs, et porta directament a la cuina tradicional mediterrània, senzilla i plena de sabor.

Ingredients (2-3 persones)

  • 1 sípia de 350 g

  • 300 g d’arròs

  • 3 cebes

  • 2 tomàquets

  • 1 pebrot verd

  • 3 grans d’all

  • 4 carxofes

  • 1 nyora

  • 4 brins de safrà

  • Julivert, sal

  • Fumet (1 l. aprox.)

  • Raig de brandi (opcional)

Per a la picada

  • Julivert

  • 1 gra d’all

  • Melsa de la sípia

  • Fumet

Preparació i cocció

  • Demana a la peixateria que et guardin la melsa i la tinta.

  • Talla la sèpia i les verdures.

  • Deixa les carxofes amb aigua i julivert perquè no s’oxidin.

  • Escalda la nyora dins el fumet per extreure’n la polpa.

  • Sofregeix la sèpia amb oli fins que comenci a ballar.

  • Afegeix la ceba i l’all, i quan estiguin a mig fer, el pebrot.

  • Fes la picada amb all, julivert, melsa i fumet.

  • Si el sofregit queda sec, afegeix una mica de fumet o un raig de brandi.

  • Incorpora el tomàquet, el safrà i la polpa de nyora.

  • Afegeix les carxofes i sofregeix uns minuts.

  • Incorpora l’arròs i remena fins que quedi transparent.

  • Afegeix 7 o 8 cullerots de fumet calent i la picada.

  • Cou a foc fort i després a foc suau.

  • A mitja cocció, afegeix la tinta.

  • Tapa, deixa reposar uns minuts i serveix.

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat