Avui us presentem un guisat tradicional amb el nostre peix del mes, EL RAP!
Amb els ingredients següents:
- 1 cua de rap gran (1kg. aprox)
- 3 tomàquets de penjar
- 3 patates grans
- 8 gambes vermelles
- 8-10 cloïsses grosses
- vi blanc
- oli d’oliva
- 1 llimona
- pebre vermell dolç
- all i julivert picats
- sal
Passos a seguir:
- Deixar les cloïsses cobertes d’aigua i sal, per treure tota la sorra.
- Tallar les patates a rodanxes i posar-les a la plata del forn amb un bon raig d’oli d’oliva, i daurar-les durant 15 minuts al forn, a 180 graus.
- Mentrestant, picar una mica d’all i julivert fresc i tallar a trossos el tomàquet.
- Salar i empebrar – al gust – la cua de rap.
- Havent passat els 15 minuts, posar el rap condimentat a la plata del forn, juntament amb unes rodanxes de llimona, el tomàquet i la picada d’all i julivert anterior.
- Un bon raig d’oli d’oliva i sal a la plata, i tornada al forn uns 15 minuts.
- Seguidament, en una paella daurar un all amb també oli d’oliva.
- Salar les gambes vermelles i fregir-les amb l’oli anterior.
- Una vegada canviïn de color les gambes, incorporar una cullerada de pebre vermell dolç.
- Seguidament, remenar i tirar mig got de vi blanc.
- Deixar reduir el líquid durant uns 8 minuts, i afegir-hi les cloïsses.
- Tapar les gambes i les cloïsses que s’haurien d’obrir amb la pròpia escalfor.
- Separar les gambes i les cloïsses un cop aquestes últimes s’hagin obert, i incorporar-ho a la plata de rap.
- Anar ruixant amb el suquet mateix del peix mentre s’acaba de daurar el peix al forn.
- Per a una millor presència, deixar-ho uns minuts el forn en mode grill.
Com sempre, importantíssim una bona matèria primera i aliments de proximitat! Els trobareu a la vostra peixateria!
Comments are closed.