Melva amb tomàquet, una recepta ràpida de preparar, sana i boníssima!
Cal saber que la melva és un peix molt sagnant, per això s’ha de netejar molt bé abans de cuinar-lo. Per aquesta recepta hauràs de demanar a la peixateria que te’l tallin a lloms.
Els ingredients necessaris són:
- 1kg de melva
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 2 cebes de Figueres
- 10 tomàquets madurs ratllats
- 3 grans d’all
- Llorer i farigola
- Oli d’ oliva
- Sal i pebre
- Farina
Els passos a seguir són aquests:
1r pas. Cuinar a foc mig la ceba, les verduretes tallades petites, conjuntament amb una mica d’oli d’oliva.
2n pas. Afegir-hi també els 3 grans d’all i les herbes, el llorer i la farigola.
3r pas. Incorporar-hi el tomàquet i deixar-ho cuinar uns 20 minuts. Sense oblidar remenar-ho de tant en tant! Si preferiu, també podeu utilitzar tomàquet fregit de pot.
4t pas. Enfarinar i salpebrar una mica els lloms de la melva.
5è pas. Cuinar un parell de minuts la melva. I atenció: no més, ja que després pot quedar massa sec!
6è pas. Posar la melva cuinada a la cassola amb el sofregit i la tomata. Deixar-ho cuinar uns minuts més.
7è pas. Emplatar al vostre gust!
És una recepta molt versàtil, i de fet es pot fer també amb tonyina, bonítol o cavalla! Amb les opcions que més us agradin i preferiu, recordeu que sempre trobareu el millor peix a les peixateries del Gremi!
Comments are closed.