Avui us portem una recepta tradicional del País Basc, és fàcil i ràpid de cuinar. El nom del plat es deu al fet que el besuc s’ha de cuinar en obert i d’esquenes, ho sigui amb la pell avall.
En aquest cas, a més, cal que el peix s’obri per l’esquena i no pel ventre. Si no saps com tallar el besuc d’aquesta manera, cap problema, sempre pots demanar-li en algun peixater/a del Gremi.
Ingredients per a dues persones:
- 1 besuc (d’1 kg aprox.)
- 4 dents d’all
- 1 bitxo
- Oli d’oliva
- Vinagre
- Sal
El procediment és senzill:
1r pas: Salar i untar d’oli el peix.
2n pas: Daurar pels dos costats, com un llibre i amb oli roent el besuc, fins que quedi ben duradet.
3r pas: Després, posar el peix al forn uns 10 minuts, també amb la pell avall.
4t pas: Mentrestant, rossejar les dents d’all tallades a làmines, i seguidament afegir-hi el bitxo també a trossets, i al final, un raig de vinagre.
5è pas: Deixar el besuc a la plata calenta, després del forn, i ruixar-lo amb la salsa anterior.
Això seria tot… encara que també pots acompanyar-ho amb julivert, unes verduretes o cloïsses!
És ràpid i boníssim, a què esperes? Recorda que el millor peix el trobaràs a les peixateries del Gremi! I si necessites ajuda i consell també!
Bon profit!
Comments are closed.