L’escórpora tradicionalment s’ha fet amb suquet o al forn… per això us portem una recepta no tan tradicional: pastís d’escórpora! És un plat molt familiar i estiuenc, molt gustós, fresquet i perfecte pels nens, ja que no té molta complicació amb les espines!
Ingredients necessaris per a 4 persones:
- 1 kg d’escórpora (aprox.)
- 4 gambes
- 4 ous
- 1 pebrot escalivat
- 2 cullerades de salsa de tomata
- 50 ml de nata líquida
- 50 ml de maionesa
- Olives
- Enciam
- Sal i oli
Passos a seguir:
Per fer millor el plat, demaneu abans al peixater/a que el talli a lloms, de manera que a l’hora de cuinar-lo tindreu menys feina a treure-li les espines.
1r pas. Bullir l’escórpora durant uns 20 mins. (aprox.) amb aigua i sal. Un cop bullit, acabar de treure les espines que hi puguin haver quedat.
2n pas. Un cop només ens queda la carn del peix, s’ha de triturar o trossejar.
3r pas. Batre els ous i la nata, tot juntament amb el peix trossejat. Reservar la mescla.
4t pas. Preparar la plata/motlle on es deixarà el pastís al forn. Cal enfarinar-ho una mica per sobre per a què el pastís no s’enganxi a les vores de la plata/motlle.
5é pas. Abocar la mescla anterior, del peix, l’ou i la nata al motlle enfarinat. I deixar-ho al forn a uns 180º durant uns 40 mins. (aprox.).
6é pas. Un cop estigui ben cuit, desmotllar el pastís i escampar-hi maionesa per sobre.
7é pas. Decorar-ho al vostre gust, nosaltres us proposem a sobre posar-hi olives i pebrot escalivat a tires, i envoltar-ho amb una mica d’enciam i gambes.
És una recepta senzilla, fresca i molt sabrosa! Esperem que us agradi! Que aprofiti!
I recordeu, el millor peix… a la vostra peixateria del Gremi!
Comments are closed.