Una recepta per a sorprendre, a tu i als teus invitats! Llenguado amb salsa de peu de cabra (comunament conegut com a percebe).
Ingredients per a 4 persones:
- 4 llenguados
- 1 / 2 Kg de percebes
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 cebolleta
- 1 pastanaga
- 50 Gr d’arròs
- Salsa de tomàquet
- Vi blanc
- Aigua
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
- Julivert
I l’elaboració és la següent:
1r pas. Netejar el peix, filetejar el llenguado, guardant les espines per fer-ne el caldo.
2n pas. Preparar el caldo: amb les espines, el porro, la cebolleta, una mica de julivert i sal, deixar-ho bullir uns 20 minuts.
3r pas. Daurar amb un raig d’oli la ceba i la pastanaga, ben picades.
4t pas. Incorporar els percebes (amb la closca), l’arròs, la salsa de tomata (un vaset com a molt), el vi blanc i el fumet anterior, perquè es cuini a foc mitjà durant uns 20 minuts aproximadament.
5è pas. Per a decorar el plat, retirar uns quants percebes amb la closca inclosa. I la resta, que no serveixin per a decorar, pelar-los i reincorporar-los a la salsa.
6è pas. Triturar i colar la salsa anterior amb els percebes pelats.
7è pas. Salpebrejar els filets de llenguado i passar-los pel forn a uns 220º durant uns 5 minuts (aprox.).
8è pas. Finalment servir el llenguado en un plat, amb la salsa per sobre, decorant-ho amb uns quants percebes.
Preparats per degustar-ho!?
Aneu cap a les Peixateries del Gremi, i deixeu-vos delectar pel millor peix que trobareu al mercat!
Comments are closed.