Ingredients:
- Per a 4 persones:
- 1 sèpia d’1 kg
- 2 cebes de Figueres
- 4 grans d’all
- 2 fulles de llorer
- 2 grapats de pèsols
- 4 carxofes
- 2 tomàquets madurs
- 1 got de vi blanc
- 1 culleradeta de pebre negre en gra
- oli d’oliva
- aigua mineral
- sal
1r. Netegem la sèpia, tallar-la a daus no gaire petits (la pota i el cap també) i sofregiu-la en una cassola amb una mica d’oli fins que deixi anar l’aigua, aproximadament uns 20 minuts.
2n. Tallem la ceba en juliana, laminem els alls, ratllem el tomàquets, netegem les carxofes i tallem-les a vuitens i, quan la sèpia hagi deixat anar tota l’aigua, ho afegim tot a la cassola, juntament amb pebre negre en gra i el llorer, i ho deixem sofregir tot junt durant 5 minuts.
3r. A continuació, hi posem el vi blanc, deixem-ho reduir un minut. Després, hi aboquem dos gots d’aigua mineral i ho deixem coure durant 20 minuts. Finalment, hi afegim els pèsols, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure tot junt durant 10 minuts més.
I ja per acabar, ja podem emplatar la sèpia amb pèsols i carxofes.
Comments are closed.