El Cim i Tomba és un plat tradicional de la cuina marinera de Tossa de Mar.
Ingredients
- 4 patates de mida mitjana
- 4 supremes de rap
- 4 rodelles de congre o peix de roca
- farina per fregir el peix
- sal
- oli
- allioli
- fumet de peix
Per al fumet de peix:
- peix de roca
- sofregit de ceba i tomàquet
- unes branques de romaní i de fonoll
- una fulla de llorer
- una picada d’ametlles, avellanes torrades i 2 grans d’all
- 1 nyora
- pebre negre en gra
1r. Fem un fumet de peix amb el sofregit, el peix de roca, el romaní, el fonoll, el llorer, la picada, la nyora i el pebre negre en gra.
2n. En una paella amb oli fregim les patates ja pelades i tallades a trossos fins que quedin dauradetes.
3r. Mentrestant, en una altra paella amb oli fregiu el rap i el congre, prèviament enfarinats i tallats a trossos com les patates. Quan estiguin dauradets, hi afegim les patates i una mica de fumet, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.
4t. Seguidament, hi posem l’allioli, agafem la cassola i la remenem, la tornem a posar al foc a coure i quan arrenqui el bull apaguem el foc, tapeu la cassola i la deixem reposar uns minuts.
Comments are closed.