Ingredients per a 3 persones:
3 trossos de bacallà
1 ceba mitjana picada
4 tomàquets de pera ratllats
50 g de panses
30 g de pinyons
2 c.p. de sucre
Farina
1 fulla de llorer
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
1r. Posem les panses en remull en aigua tèbia durant 30-60 minuts.
2n. Enfarinem lleugerament els trossos de bacallà i els daurem en una cassola gran i poc alta amb oli d’oliva. Vigilar que no es trenquin els trossos de bacallà en manipular-los. Els reservem
3r. A la mateixa cassola, sofregim la ceba fins que estigui transparent i comenci a agafar color, uns 15-20 minuts.
4t. Incorporem el tomàquet ratllat, salpebrem lleugerament, afegim el sucre, el llorer i deixem evaporar l’aigua del tomàquet durant uns 20-25 minuts a foc baix. Ha de quedar una textura melosa, consistent i espessa.
5è. Afegim els trossos de bacallà, les panses que teníem en remull i els pinyons i ho acabem de coure 10 minuts més. No moure gaire els trossos de bacallà per evitar que es trenquin.
Comments are closed.