Ingredients
- 1 kg de sorell
- 6 grans d’all
- 2 pastanagues
- 2 fulles de llorer
- farigola
- julivert picat
- pebre vermell
- pebre negre en gra
- 1 got d’oli d’oliva
- 1 got de vinagre
- 1 got de vi blanc
- farina
- sal
Preparació
1r. pas: Retirem l’espina lateral del sorell i la central, és un peix òptim per a escabetxos i farcits.
2n pas: Netegem el peix i, a continuació, el salem, l’enfarineem i el fregim en oli calent. El reservem en una cassola de fang.
3r. pas: Posem una altra cassola de terrissa al foc amb el got d’oli, hi afegim els grans d’all trinxats i, quan siguin rossos, hi tirem mitja culleradeta de pebre vermell dolç, uns grans de pebre negre, el llorer, la farigola i el julivert picat.
4t. pas: Hi incorporem el got de vinagre i el got de vi blanc. Ho deixem coure a foc mitjà, 10-15 min. Quan l’escabetx ja estigui fet, ho retirem del foc.
5è.pas: Cobrim el peix amb l’escabetx. És important que quedi ben cobert. El millor és deixar-lo reposar d’un dia per l’altre a temperatura ambient.
Comments are closed.