Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
des. 13

Llenguado a la meunière

  • 13 de desembre de 2019
  • gremi
  • Receptes

Aquesta setmana us portem la primera recepta del peix del mes: llenguado a la meunière. Es tracta d’un gran clàssic francès ideal per a ocasions especials i molt fàcil de preparar. La salsa meunière li va bé a qualsevol peix, així que la pots preparar amb la mateixa elaboració per a qualsevol peix ‘’pla’’, com el mateix llenguado, els lloms d’orada, el llobarro o el lluç.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 llenguados de ració (sense caps i nets de vísceres)
  • 50 g de farina (2 cullerades)
  • 100 g de mantega
  • 1 dl d’oli d’oliva
  • El suc de mitja llimona
  • 1 cullerada de julivert picat
  • Sal i pebre negre acabat de moldre

Elaboració:

Per començar salpebrem els llenguados per la part externa i amb la seva pell. Després els untem lleugerament amb oli i els passem per farina, també de manera lleugera. Cal posar el llenguado volta i volta sobre un plat amb farina i ja està. Si veus que s’ha adherit massa farina, sacsegem l’excés.

Escalfem la meitat de la mantega en una paella àmplia i daurem els llenguados en aquest greix. Primer amb la pell blanca cap avall, i després de l’altre costat. Ho deixem durant 5 minuts del primer costat i un parell de minuts de l’altre costat.

Escorrem el peix i el posem en una font de servir. Si és possible el mantenim en calor, per exemple, dins del forn a temperatura baixa.

A la paella de fer el peix posem la mantega restant i escalfem fins que es faci fosc i es dauri una mica. Ha de tenir color avellana. Si t’agrada la salsa més espessa, afegeix en aquest moment una culleradeta de farina perquè es dauri una mica amb la mantega i espesseixi el conjunt. Salpebrem.

Retirem del foc, afegim el julivert picat i la llimona. Ruixem amb aquesta salsa els llenguados i ho servim al moment adornats amb unes rodanxes de llimona.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat