El passat 7 de juny de 2021, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims va presentar l’informe “El consumidor de peix i marisc a Catalunya”. Aquest treball, que ha realitzat AECOC per a la Generalitat de Catalunya, és el resultat d’un extens qüestionari que s’ha fet a una important i diversa població de Catalunya, amb l’objectiu de saber quin grau de coneixement sobre el peix i marisc té el consumidor català i fent un especial esment del peix de proximitat. Analitza el perfil, hàbits i noves tendències de compra i els interessos dels consumidors, aportant propostes per a futures actuacions per al foment del consum de peix.
L’informe contribueix a la implementació de l’Estratègia marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’economia blava del país i reforça les conclusions del recent Llibre Blanc del Sector del Peix a Catalunya, en el sentit de la importància de fer accions conjuntes de promoció i valorització del producte entre els diferents actors de la cadena de valor.
Comments are closed.