Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
març 04

Llenguado a la Menier

  • 4 de març de 2022
  • gremi
  • Receptes

El llenguado a la Menier (o Meunière), és una recepta tradicional francesa. El seu nom, Meunière, vol dir “a la molinera” per la farina que es fa servir. La salsa Menier és molt senzilla de fer i li dona un sabor molt especial al peix.

Sens dubte una manera ideal d’introduir el llenguado al menú setmanal d’una forma diferent.

Ingredients per a 4 persones
▶︎ 1 llenguado per persona si és petit, o bé 2 més grans per a 4 persones. (Demana a la teva peixateria que li treguin la pell, la tripa i el cap)
▶︎ 100 g de mantega.
▶︎ El suc de 1/2 llimona.
▶︎ Unes branques de julivert fresc.
▶︎ Entre 1 i 2 patates petites per persona.
▶︎ Farina de blat per enfarinar el peix.
▶︎ Oli d’oliva, pebre negre acabat de moldre i sal.

Preparació:

  • Renta les patates bé amb aigua, cou-les i reserva-les.
  • Salpebra els llenguados per ambdós costats i després passa’ls per farina, també per ambdós costats.
  • Posa la meitat de la mantega en una paella a foc suau. Quan estigui fosa la mantega, espera un parell de minuts més perquè es dauri una mica.
  • Sacseja molt bé els llenguados de farina perquè tinguin enganxada el mínim possible, i col·loca’ls a la paella.
  • Puja una mica la temperatura del foc i cuina’ls uns 3-4 minuts per cada costat, suficient perquè aconsegueixin aquesta crosta daurada tan característica.
  • Treu-los de la paella i col·loca’ls al plat, juntament amb les patates ja cuites.
  • Ara afegeix la resta de la mantega a la paella (la quantitat de mantega va en funció de la salsa que vulguis obtenir). Baixa el foc perquè estigui al mínim, i quan s’hagi fos la mantega apaga el foc i aparta la paella un parell de minuts per evitar que salti amb el que afegirem a continuació.
  • Incorpora el suc de llimona i el  julivert picat. Encén de nou el foc al mínim i deixa que es cuini tot junt 3 o 4 minuts.
  • Aboca la salsa per sobre dels llenguados i les patates.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat