Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
abr. 21

Carpaccio de gambes

  • 21 d'abril de 2022
  • gremi
  • Receptes

El carpaccio de gambes és un plat molt fàcil de fer, ideal per un aperitiu o per un sopar lleuger.

Els carpaccios es preparen tallant el producte en qüestió en làmines molt fines, per la qual cosa de vegades cal congelar-lo abans.

Després, s’amaneix segons els ingredients. En aquest cas, com és marisc, a les gambes o llagostins crus els va molt bé la llimona, ja que el suc permet cuinar aquests aliments lleugerament.

INGREDIENTS:

▶︎ 10 gambes
▶︎ 1 llimona o llima
▶︎ 1 rajolí d’oli d’oliva
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 pessic de sal en escates
▶︎ 1 pessic de pebre (opcional)
▶︎ 1 pessic de cibulet picat

PREPARACIÓ:

  • Neteja les gambes, pela-les i treu la tira del centre i la part més lletja. Aquest carpaccio es prepara amb gambes congelades, però també es pot fer amb gambes cuites. Per això, hauràs de coure les gambes i seguir igualment els passos següents.
  • Agafa un full de paper film que sigui llarg, col·loca al centre les gambes en forma circular i afegeix una mica de sal fina.
  • Cobreix les gambes amb el full de paper film.
  • Amb una espàtula plana de cuina, colpeja les gambes fins que quedi una capa fina uniforme. Utilitza les mans per donar forma circular i aconseguir tapar tots els buits. Introdueix el carpaccio de gambes amb el film al congelador durant 30 minuts o més.
  • Mentrestant prepara l’amaniment. Per això, en un bol aboca un raig d’oli, esprem una llimona, afegeix-hi el suc i bat per barrejar els dos ingredients. Talla unes tires de cibulet i afegeix-les a l’amaniment.
  • Quan el vagis a servir, treu el carpaccio de gambes congelades del congelador, retira el paper film amb cura i col·loca el carpaccio en un plat. Encara que estigui congelat, en ser tan fi es descongela de seguida.
  • Distribueix l’amaniment per tot el carpaccio, torna a ficar-lo a la nevera perquè agafi el sabor de l’amaniment i aconseguir que es cuini la carn de les gambes amb el suc de llimona.
  • Quan el vagis a servir, pica una mica més de cibulet, afegeix unes escates de sal i una mica de pebre. Si vols donar-li un altre toc, es pot posar pell de llimona o taronja ratllada.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat