Compartim amb vosaltres aquesta recepta de rap, ideal per lluir-vos qualsevol dia de la setmana. Els vostres comensals es quedaran amb la boca oberta quan la testin.
El rap és un peix blanc que conté una quantitat molt baixa de greixos, de manera que les calories que aporta són mínimes. A més, és un tipus de peix que té un alt valor nutritiu: és molt ric en vitamines, sobretot del grup B com a B1, B3 i B9, així com en minerals (ferro, fòsfor, magnesi i potassi).
La combinació de rap amb verduretes fa que aquesta recepta sigui especialment saludable i molt nutritiva.
INGREDIENTS:
▶︎ 4 cues de rap d’uns 200 grams cadascuna
▶︎ 150 grams de tomàquets cirera
▶︎ 200 grams de iuques
▶︎ 200 grams de remolatxes
▶︎ 200 grams de moniatos
▶︎ 1 gra d’all
▶︎ 1 branqueta de julivert
▶︎ 2 cullerades de pinyons
▶︎ ½ culleradeta de pebre vermell
▶︎ 2 cullerades de salsa espanyola
▶︎ 2 branquetes d’anet
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Sal
▶︎ Pebre
PREPARACIÓ:
- Renta els tomàquets, asseca’ls amb paper absorbent de cuina i disposa’ls a la placa. Empolvoreu-los amb una mica de sal i de pebre, i regueu-los amb un rajolí d’oli. Els posem al forn preescalfat a 120°, aproximadament 2 hores.
- Prepara les xips: pela la iuca, la remolatxa i el moniato, i talla’ls a làmines finíssimes utilitzant un ganivet ben esmolat o, millor, una mandolina. Posa un cassó al foc, afegeix-hi 170 ml d’oli i escalfa’l.
- Afegeix-hi els vegetals tallats i fregeix-los per tandes, entre 4 i 6 minuts, fins que estiguin completament deshidratats. Retira’ls amb cura i deixa’ls refredar en un plat folrat amb un full doble de paper de cuina perquè absorbeixi l’excés de greix.
- Retira la pell de les cues de rap; renta-les, salpebra-les i disposa-les a la placa de forn. Pela l’all i renta el julivert; escorre aquest últim i trosseja tots dos. Col·loca’ls al got de la batedora, amb els pinyons i el pebre vermell, i tritura’ls uns segons. Distribuïu aquesta preparació sobre el peix, ruixeu-ho amb la resta de l’oli i coeu-ho entre 20 i 25 minuts a 120º.
- Disposa les cues de rap en quatre plats plans i incorpora els tomàquets rostits amb el suc de cocció i les xips vegetals. Renta l’anet, escorre’l molt bé i talla’l a trossos. Decora amb la salsa calenta i l’anet, i serveix de seguida.
Comments are closed.