S’acosten les revetlles i res millor per celebrar-les que aquesta refrescant recepta d’amanida de pasta i musclos.
Els musclos són un aliment hipocalòric i molt nutritiu per la qual cosa aporten molts beneficis. Rics en proteïnes i amb molt poques calories (100 grams de musclos aporten 86 calories), també destaca el seu elevat contingut en vitamina A, vitamines del grup B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12), vitamina C, D, E i K. A més, tenen propietats antiinflamatòries a causa de l’alt contingut en àcids grassos omega-3.
INGREDIENTS:
▶︎ 1 kg de patates
▶︎ 1 kg de musclos
▶︎ 1 enciam
▶︎ 1 ou cuit
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 cullerades de julivert picat
▶︎ 2 cullerades de vinagre
▶︎ 1 cullerada de brou dels musclos
▶︎ 1 got d’oli
▶︎ llorer
▶︎ sal
PREPARACIÓ:
- Posem els musclos a coure amb aigua amb sal i llorer. Un cop cuits els separem de les valves.
- Tallem les patates a rodanxes gruixudes i les posem a coure amb una fulla de llorer. Rentem l’enciam i el piquem, reservant les sis fulles millors. Cobrim una plata amb l’enciam picat, posem a sobre les patates i sobre aquestes, els musclos.
- Barregem la ceba molt picada, l’ou, el julivert, l’oli, el vinagre, la sal i una cullerada d’aigua, i ho aboquem sobre els musclos. Adornem la font amb les fulles d’enciam reservades.
Comments are closed.