Aquesta recepta és tota una delícia. Les navalles a la planxa, amb un toc d’all i julivert, són ideals per aquesta època de l’any.
Les navalles es caracteritzen per tenir aquesta forma allargada i una carn suau i blanca. Es poden menjar de moltes maneres, però en aquesta oportunitat t’ensenyarem com fer navalles a la planxa, una de les receptes més clàssiques per gaudir de l’autèntic sabor de les navalles de les nostres costes.
INGREDIENTS:
▶︎ 16 navalles fresques
▶︎ 2 cullerades soperes de mantega
Salsa verda (opcional)
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 manat de julivert
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva
PREPARACIÓ:
- Per fer navalles a la planxa és primordial que compris navalles fresques. Com més fresques siguin menys sorra tindran. Per rentar les navalles remulla-les en aigua amb molta sal i deixa-les en repòs unes 2 hores. Després esbandeix amb abundant aigua freda.
Truc: Perquè treguin la sorra més ràpid, col·loca les navalles en un envàs cilíndric i deixa-les en repòs de peu, com si fossin llapisos.
- Escalfa la mantega en una paella, a foc mitjà, fins que es fongui gairebé del tot. Escampa la mantega fosa per tota la superfície.
- Col·loca les navalles a la paella i quan aquestes comencin a obrir-se, doneu-les la volta perquè es cuinin bé. Ves donant voltes cada 5-7 minuts. Si alguna navalla s’arriba a desprendre de la closca, no et preocupis.
- Si vols fer la salsa verda, pica els ingredients finament i barreja’ls fins que s’integrin. Pots passar la salsa per una batedora per aconseguir una textura homogènia.
- Finalment serveix les navalles acabades de fer i ruixa a sobre la salsa verda d’all i julivert.
Comments are closed.