El bonítol és un peix amb una gran quantitat de proteïnes d’alt valor biològic, de vitamines i minerals. Com bon peix blau, és baix en greixos saturats i conté un alt contingut en Omega 3.
Avui compartim amb vosaltres una recepta ideal per aquests mesos d’estiu.
INGREDIENTS
▶︎ 1 kg de bonítol
▶︎ 1 branca de julivert
▶︎ 2 tomàquets
▶︎ 1/2 ceba
▶︎ 1/2 pebrot verd
▶︎ 1 patata
▶︎ 1/2 branca de llorer
▶︎ 1 gra d’all
▶︎ El suc d’1 llimona
▶︎ Sal
Per la vinagreta
▶︎ 1 cullerada de ceba picada
▶︎ 1 cullerada de julivert
▶︎ 2 cullerades de vinagre de sidra
▶︎ 1 gra d’all
▶︎ 1 cullerada de tàperes picades
▶︎ 5 cullerades d’oli d’oliva verge
▶︎ Pebre
PREPARACIÓ:
- Tallar el bonítol en lloms, i aquests a rodanxes transversals d’un dit de gruix.
- Saleu i reserveu.
- Coure en aigua mitja ceba tallada a juliana, una llimona, un gra d’all, llorer, la patata pelada i una branca de julivert.
- Quan el brou hagi pres sabor, traiem la patata i escaldarem durant 3 o 4 minuts els filets de bonítol.
- Mentrestant, filetejar els tomàquets a rodanxes fines, col·locant-los al fons d’una font de servei. A sobre posem la patata cuita tallada i el pebrot verd.
- Disposeu-hi els filets de bonítol.
- Prepareu una vinagreta barrejant la ceba, el gra d’all i les tàperes molt picades, amb sal, pebre, cinc cullerades d’oli d’oliva verge i dues cullerades de vinagre de sidra.
- Ruixar el bonítol amb la vinagreta i servir.
Comments are closed.