La melva és considerada una important font d’Omega-3 i Omega-6, ajudant-nos a controlar els nivells de colesterol. Conté una gran quantitat de proteïnes i vitamines imprescindibles per a la nostra salut.
Avui compartim una recepta molt fàcil d’elaborar i amb sabor molt intens: Melva en escabetx
Ingredients:
▶︎ 500 gr. de melva
▶︎ 150 ml. d’oli d’oliva
▶︎ 70 ml. de vinagre de poma
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ Julivert
▶︎ Llorer
▶︎ Pebre
▶︎ Sal
Preparació:
- Abans de començar a fer la melva en escabetx, cal netejar-la bé, extraient-ne els lloms i descartant el cap, la pell, l’espina i la ventresca (demana a la teva peixateria de confiança que et donin la melva ja preparada). Fet això, salpebrarem els lloms de la melva i els reservarem.
- D’altra banda, en una cassola barrejarem l’oli d’oliva amb el vinagre, els grans d’all picats, el llorer i una mica de pebre. La barreja l’escalfarem i la tindrem a foc mitjà durant uns 15 minuts. Per fer la melva en escabetx, transcorregut aquest temps, introduirem la melva a la cassola, i la deixarem cuinar just, uns 3 o 4 minuts, perquè no s’assequi.
- Presentarem la melva en escabetx amb una mica de julivert picadet, i es pot servir calenta o freda, acompanyada d’una amanida variada.
Comments are closed.