Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
set. 01

Cloïsses amb carxofes

  • 1 de setembre de 2022
  • gremi
  • Receptes

No hi ha cap dubte que les cloïsses són una joia gastronòmica de primer nivell. Aquest mol·lusc té grans propietats nutritives, com són el seu alt valor en ferro, iode i proteïnes d’alt valor biològic i la poca aportació en hidrats de carboni i greixos.

Avui compartim amb vosaltres una recepta molt fàcil de fer: CLOÏSSES AMB CARXOFES.

Ingredients:

▶︎ 8 carxofes
▶︎ 500 grams de cloïsses
▶︎ 2 dents d’alls
▶︎ 1 cullerada sopera de farina
▶︎ 500 mil·lilitres de brou de peix o aigua
▶︎ 80 mil·lilitres de vi blanc
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 grapat de julivert picat
▶︎ 1 llimona
▶︎ 1 pessic de pebre

Preparació:

  •  Col·loquem en un bol les cloïsses cobertes amb aigua i amb un grapat de sal durant un parell d’hores, perquè deixin anar la sorra. Netegem les carxofes: retirem les fulles de fora fins a deixar la part més blanca i tendra de la carxofa. Col·loquem un bol amb aigua i suc de llimona. Tallem les carxofes a quarts i les afegeix al bol amb l’aigua.
  • Quan tinguem llestes les carxofes, les courem en una cassola coberta d’aigua durant 10 minuts. Passat aquest temps, les retirem i les reservem.
  • Posem una cassola a foc mitjà amb 3-4 cullerades d’oli d’oliva, piquem els alls petits i els afegim.
  • Quan els alls comencin a agafar color, afegim la farina i removem un minut perquè es cuini.
  • Afegim el vi blanc i deixem un parell de minuts fins que s’evapori l’alcohol. Afegim aigua, també podem afegir l’aigua de les carxofes, i aboquem també brou de peix. Ho barregem bé i afegim una mica de sal. Reservem una mica de brou o aigua per si al final cal més líquid.
  • Afegim les carxofes a la cassola amb la salsa.
  • Quan comenci a bullir afegim les cloïsses, tapem i deixem cuinar 5 minuts aproximadament perquè s’obrin. Mentrestant, piquem el julivert molt picadet. Destapem la cassola, ja estaran les cloïsses obertes, tastem de sal i rectifiquem, afegim també una mica de pebre i el julivert picat. Si la salsa queda molt espessa, es pot afegir més aigua o brou. Assenyalem que si hi ha alguna cloïssa sense obrir, ha de ser retirada.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat