El verat és un peix blau amb un sabor suau i una carn ferma que necessita poca cocció. És un peix ideal per preparar a la planxa, en escabetx o al forn.
Si ho preferiu, podeu demanar a la peixateria que us treguin l’espina del mig i us deixin els filets nets.
Compartim amb vosaltres una recepta de verat al forn amb patates i ceba, que admet diferents variants, com fer el verat al forn amb verdures variades i, fins i tot, amb llimona.
Ingredients:
▶︎ 2 verats nets
▶︎ 2 patates
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 alls
▶︎ 1 pessic de julivert
▶︎ 1 got petit de vi blanc
Preparació:
- Pelem i tallem les patates i la ceba. Després, posem aquests ingredients en una safata per a forn, els ruixem amb una mica d’oli d’oliva, empolvorem sal al gust i enfornem durant 15 minuts, amb el forn preescalfat a 180 ºC.
- Introduïm els alls i el julivert en un morter, i els piquem i barregem amb una mica d’oli d’oliva i vi blanc.
- Quan les patates estiguin gairebé cuites, traiem la safata del forn, col·loquem els filets de verat a sobre i els hi tirem la preparació anterior d’all, julivert i oli. Fet això, cuinem el verat al forn durant 7-10 minuts. El temps de cocció dependrà del tipus de forn i de la mida del peix.
- Quan estigui llest el peix, traiem la safata del forn, empolvorem una mica de julivert, i llest. Aquesta recepta de verat al forn amb patates és molt fàcil i ràpida de fer, ja que el forn s’encarrega de pràcticament tot. Podem acompanyar el plat amb una amanida de tomàquet, o servir-lo sense res més.
Comments are closed.