El bonítol amb ceba és un plat molt senzill de fer, amb un resultat espectacular.
El bonítol és un peix blau que té una carn molt suau i destaca per ser un aliment ric en greixos saludables. Aporta grans quantitats de vitamines del grup B, i de vitamines A i D; minerals com el potassi, fòsfor, magnesi, ferro i iode.
Ingredients:
▶︎ 1 kg. de bonítol de Burela
▶︎ 5 cebes
▶︎ 2 alls
▶︎ 150 ml. vi blanc
▶︎ 75 ml. oli d’oliva verge extra
▶︎ 2 fulles de llorer
▶︎ Un pessic d’orenga sec
▶︎ 150 ml d’aigua
▶︎ Sal (al gust)
▶︎ Julivert per decorar
Preparació:
- Netegem les rodanxes del bonítol, retirant la pell i les espines. Tallem cada rodanxa a quarts i reservem.
- En una cassola ampla, escalfem l’oli d’oliva. Hi afegim la ceba tallada a daus i els grans d’all trossejats. Sofregim la verdura fins que estigui toveta, durant uns 20 o 25 minuts. Hi afegim les fulles de llorer i l’orenga sec. Remenem per integrar-los amb la resta d’ingredients.
- Afegim el vi i deixem que s’evapori l’alcohol durant uns minuts. Incorporem l’aigua i esperem fins que entri en ebullició; incorporem el peix i la sal.
- Cuinem el peix durant uns 10 minuts, el millor és deixar-lo 5 minuts a banda i banda. Servim el bonítol acabat de fer, empolvorat amb julivert picat.
- Podem acompanyar-lo amb arròs blanc o patates cuites. La salsa serà la parella perfecta per a aquest bonítol, fent-ho sucosíssim i més saborós, si és possible.
Comments are closed.