El mero és un peix molt apreciat pel seu sabor i baixa aportació calòrica. Les proteïnes que ens aporta són d’alt nivell biològic i conté tots els aminoàcids essencials necessaris per al nostre organisme.
Avui cuinarem el mero d’una manera molt senzilla però molt saborosa. Farem “mero en papillota”. Està boníssim!
Ingredients:
▶︎ 4 unitats de lloms gruixuts de simple (180-200 grams cadascun)
▶︎ 2 unitats de pastanagues grans
▶︎ 1 unitat de porro o ceba tendra
▶︎ 8 fulles de Llorer
▶︎ 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
▶︎ 4 unitats de nous de mantega
▶︎ 1 pessic de sal i pebre negre
▶︎ Oli verge per adornar i tiges de cibulet
▶︎ Paper de forn per embolicar
Preparació:
- Comprovar que els lloms de mero no tinguin espines ni pells; rentar-los i deixar-los assecar sobre paper absorbent, donant-los forma rectangular.
- Després, es doblega la part del llom més fina cap a dins, aconseguint que tots els lloms siguin de la mateixa mida. Salpebra-ho i reserva-ho a la nevera.
- Raspar les pastanagues i ratllar-les, així mateix pelar el porro i tallar-lo a quadradets fins. Encendre el forn a 250 °C.
- Tallar quatre rectangles de la mateixa mida de paper de forn de 20 x 15 cm; col·locar-los sobre el taulell i distribuir en cadascun d’ells, un munt de porro picat. Col·locar a sobre dues fulles de llorer i després els lloms del peix.
- Regueu-ho amb una cullerada d’oli d’oliva i cobriu cada llom amb una muntanya de pastanaga ratllada i la nou de mantega a sobre.
- Doblegar el paper i tancar els paquets rectangulars, segellant bé les vores. Introduïu-lo al forn en una safata, a 200 °C de temperatura i el retirem passat 10 minuts aproximadament.
- Servir immediatament. És important que el peix arribi al punt. Acompanyeu d’un bon oli d’oliva verge aromatitzat amb herbes.
Comments are closed.