La pelaia és un peix blanc de mida petita, amb forma plana i ovalada, molt similar al llenguado. Té un gran valor nutritiu, ja que aporta proteïnes d’alta qualitat i minerals essencials com el iode i el fòsfor. La millor manera de fer-la és arrebossada en farina i fregida.
Avui compartim amb vosaltres una recepta molt senzilla i molt saborosa.
Ingredients:
▶︎ 500 gr de pelaies
▶︎ Farina
▶︎ Sal
▶︎ Oli per fregir
Preparació:
- Netegem les pelaies amb compte que no es trenquin.
- Un cop estiguin netes posem la sal i les passem per farina, després per un colador per treure’n l’excés.
- En una paella hi posem oli i quan estigui ben calent fregim les pelaies, vigilant que no es cremin, ja que és un peix que es fa molt ràpidament.
- Servim amb una mica de maionesa i unes rodanxes de llimona.
Comments are closed.